Tapijt

Tapijt laten leggen in Groningen

Naast PVC-vloeren en houten vloeren, kunt u er ook voor kiezen om voor tapijt te gaan. Als u ervoor kiest om tapijt te laten leggen, voorziet u uw interieur van een zachte en warme uitstraling. In tegenstelling tot houten vloeren, loopt tapijt ook nog eens erg zacht en bovendien houdt het meer stofdeeltjes vast dan een houten vloer. Als u of iemand in uw gezin een allergie heeft is tapijt dus een goede optie om te overwegen. Het leggen van tapijt komt ook de gewrichten ten goede. Door de zachte elementen van tapijt is er sprake van demping waardoor uw gewrichten geen harde klappen hoeven op te vangen. Tapijt kan op de volgende drie manieren worden gelegd:

  • Rondom verlijmen
  • Volledig verlijmen
  • Op ondertapijt en latjes

Tapijt als bekleding voor de trap

Tapijt kan ook gebruikt worden om uw trap te bekleden. Dit wordt ook wel het stofferen van de trap genoemd. Ook in dit geval geldt dat de trap veel zachter loopt en dat u nagenoeg geen geluid meer hoort als u op de trap loopt. Dit is dankzij de dempende werking. Dit zijn echter slechts enkele van de voordelen die een gestoffeerde trap met zich meebrengt. Daarnaast is de keuze aan u of u uw trap volledig laat stofferen of slechts gedeeltelijk. Wij bieden meerdere opties aan. U geeft uw wensen door en wij zorgen voor een passende bekleding van uw trap.

Contact

Wilt u uw vloer of trap laten bekleden met tapijt en zoekt u een specialist? Schroom dan niet en neem contact op met Project en Stoffeerbedrijf Knot en wij komen uw vloer en/of trap voor u bekleden. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar via: 085-2081735. U kunt ons overigens ook een mail sturen. Ons adres is: Ubbegalaan 1, 9983 PZ te Roodeschool.

Geschoren bouclé of ‘tip-sheared’
Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.
Moquette, gesneden pool, Velours
Bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden. In principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.
Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige oppervlakte structuur.
Saxony
Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.
Shag of semi-shag
Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van ‘shag’ of ‘semi-shag’. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

Neem contact op:

*Verplichte velden